Ђурић: Неоствариви великоалбански снови Хашима Тачија

Срна
Ђурић: Неоствариви великоалбански снови Хашима Тачија

БЕОГРАД - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је данас да се никада неће остварити "великоалбански снови Хашима Тачија" о припајању самопроглашеном Косову општина Прешево, Медвеђа и Бујановац на југу централне Србије.

"Тачи може да сања и о томе како ће самопроглашеном Косову припојити Тахити или Јамајку, али то се никада неће догодити, као што се неће остварити ни његови снови о Бујановцу, Прешеву и Медвеђи", истакао је Ђурић.

Он је навео у саопштењу да би "уместо што сања великоалбанске снове, Тачи требало да почне да размишља о новом занимању" и додао да је "време великоалбанских националних бардова и ратних поглавица неповратно завршено".

"Тачију, међутим, можемо да обећамо да, када Косово и Метохија и фактички врати статус какав има према Резолуцији 1244, између поменутих општина и јужне српске покрајине неће бити никаквих административних прелаза", нагласио је Ђурић.

Он је напоменуо да ће тада "житељи Косова и Метохије за којима не постоје потернице Србије моћи слободно да се крећу по читавој територији своје државе Србије".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана