Đurić: Neostvarivi velikoalbanski snovi Hašima Tačija

Srna
Đurić: Neostvarivi velikoalbanski snovi Hašima Tačija

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je danas da se nikada neće ostvariti "velikoalbanski snovi Hašima Tačija" o pripajanju samoproglašenom Kosovu opština Preševo, Medveđa i Bujanovac na jugu centralne Srbije.

"Tači može da sanja i o tome kako će samoproglašenom Kosovu pripojiti Tahiti ili Jamajku, ali to se nikada neće dogoditi, kao što se neće ostvariti ni njegovi snovi o Bujanovcu, Preševu i Medveđi", istakao je Đurić.

On je naveo u saopštenju da bi "umesto što sanja velikoalbanske snove, Tači trebalo da počne da razmišlja o novom zanimanju" i dodao da je "vreme velikoalbanskih nacionalnih bardova i ratnih poglavica nepovratno završeno".

"Tačiju, međutim, možemo da obećamo da, kada Kosovo i Metohija i faktički vrati status kakav ima prema Rezoluciji 1244, između pomenutih opština i južne srpske pokrajine neće biti nikakvih administrativnih prelaza", naglasio je Đurić.

On je napomenuo da će tada "žitelji Kosova i Metohije za kojima ne postoje poternice Srbije moći slobodno da se kreću po čitavoj teritoriji svoje države Srbije".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana