Ђорђе Милићевић именован за в. д. министра просвете Србије

Танјуг
Ђорђе Милићевић именован за в. д. министра просвете Србије

БЕОГРАД - Ђорђе Милићевић именован је за вршиоца дужности министра просвете, потврђено је РТС-у.

Послије трагедије која се догодила у ОШ "Владислав Рибникар", министар просвете Бранко Ружић је рекао да се повлачи са те дужности. Он је истакао да је то његова лична одлука и да Србија треба да буде солидарна у овом тешком тренутку. Казао је да се нада да ће друштво успети да се избори са злом и неправдом које су погодиле децу и наставнике.

Скупштина је у понедељак прихватила његову оставку и за в. д. министра просвете поставила Ђорђа Милићевића, који је до сада био министар без портфеља у Влади Србије.

Ђорђе Милићевић је рођен 1978. године у Ваљеву и по образовању је економиста. Има богато политичко искуство, пошто је био одборник у Ваљеву у четири мандата и народни посланик од 2008. године. У Народној скупштини је био члан или заменик члана више одбора, а такође је представљао Србију у Парламентарној скупштини Савјета Европе.

Био је заменик члана сталне Делегације у Парламентарној димензији Централноевропске иницијативе.

У сазиву од 2016. до 2020. године био је члан Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, Одбора за одбрану и унутрашње послове, Одбора за права дјетета, као и заменик члана Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.

У том сазиву вршио је и функцију потпредсједника Народне скупштине Републике Србије.

У сазиву од 2012. до 2014. године био је замјеник предсједника посланичке групе, а функцију  предсједника посланичке групе Социјалистичке партије Србије у Народној скупштини Републике Србије обављао је од септембра 2015. године.

У сазиву од 2020. до 2022. био је замјеник члана Делегације  у Парламентарној скупштини Процеса сарадње у Југоисточној Европи, замјеник предсједника Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, као и члан Одбора за спољне послове и Одбора за европске интеграције.

У актуелном сазиву Народне скупштине Републике Србије је замјеник предсједника посланичке групе Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије, и члан је Делегације у Парламентарној скупштини Савјета Европе.

Члан је Социјалистичке партије Србије од 1996. године.

Ожењен је и има ћерку Иву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана