Đorđe Milićević imenovan za v. d. ministra prosvete Srbije

Tanjug
Đorđe Milićević imenovan za v. d. ministra prosvete Srbije

BEOGRAD - Đorđe Milićević imenovan je za vršioca dužnosti ministra prosvete, potvrđeno je RTS-u.

Poslije tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar", ministar prosvete Branko Ružić je rekao da se povlači sa te dužnosti. On je istakao da je to njegova lična odluka i da Srbija treba da bude solidarna u ovom teškom trenutku. Kazao je da se nada da će društvo uspeti da se izbori sa zlom i nepravdom koje su pogodile decu i nastavnike.

Skupština je u ponedeljak prihvatila njegovu ostavku i za v. d. ministra prosvete postavila Đorđa Milićevića, koji je do sada bio ministar bez portfelja u Vladi Srbije.

Đorđe Milićević je rođen 1978. godine u Valjevu i po obrazovanju je ekonomista. Ima bogato političko iskustvo, pošto je bio odbornik u Valjevu u četiri mandata i narodni poslanik od 2008. godine. U Narodnoj skupštini je bio član ili zamenik člana više odbora, a takođe je predstavljao Srbiju u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Bio je zamenik člana stalne Delegacije u Parlamentarnoj dimenziji Centralnoevropske inicijative.

U sazivu od 2016. do 2020. godine bio je član Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Odbora za prava djeteta, kao i zamenik člana Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

U tom sazivu vršio je i funkciju potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srbije.

U sazivu od 2012. do 2014. godine bio je zamjenik predsjednika poslaničke grupe, a funkciju  predsjednika poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije u Narodnoj skupštini Republike Srbije obavljao je od septembra 2015. godine.

U sazivu od 2020. do 2022. bio je zamjenik člana Delegacije  u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, zamjenik predsjednika Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, kao i član Odbora za spoljne poslove i Odbora za evropske integracije.

U aktuelnom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije je zamjenik predsjednika poslaničke grupe Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, i član je Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Član je Socijalističke partije Srbije od 1996. godine.

Oženjen je i ima ćerku Ivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana