Директори школа скрхани трагедијом на Ади Циганлији “Притрчао је да спасе другара, а онда су обојица утопила”

GS
Foto: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Несрећа која се догодила јуче на Ади Циганлији однијела је два млада живота. Двојица дјечака од 16 година утопила су се на београдском купалишту, које је још увијек није отворено за купаче.

Поводом ове трагедије огласио се и директор школе у коју је ишао један од настрадалих тинејџера, који каже да је он настрадао док је покушавао да спаси друга.

Мирослав Мацура, директор Саобраћајно-техничке школе у Земуну, коју је похађао један од настрадалих тинејџера, каже да су сви погођени трагедијом.

– Оно што за сада знам, јесте да је ученик наше школе притрчао у помоћ свом другару, који је почео да се дави, те да је у покушају да га спасе настрадао. Дечко га је повукао са собом и обојица су се утопила – говори за Мацура и додаје да за настрадалог ученика има само ријечи хвале.

– Он је био један од бољих ђака у нашој школи, а најбољи у свом одјељењу, тако да нису у питању проблематична дјеца, већ вриједни и добри момци. Цијели дан смо у контакту са родитељима настрадалог дјечака, а његова разредна је од јутрос код њих. Сви смо јако потресени трагичним догађајем, то је требао да буде један весео дан за њих, а десило се оно најгоре – додао је директор Саобраћајно-техничке школе и додао да ово није био први пут да ученици по завршетку школске године одлазе на Аду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана