Direktori škola skrhani tragedijom na Adi Ciganliji “Pritrčao je da spase drugara, a onda su obojica utopila”

GS
Foto: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Nesreća koja se dogodila juče na Adi Ciganliji odnijela je dva mlada života. Dvojica dječaka od 16 godina utopila su se na beogradskom kupalištu, koje je još uvijek nije otvoreno za kupače.

Povodom ove tragedije oglasio se i direktor škole u koju je išao jedan od nastradalih tinejdžera, koji kaže da je on nastradao dok je pokušavao da spasi druga.

Miroslav Macura, direktor Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu, koju je pohađao jedan od nastradalih tinejdžera, kaže da su svi pogođeni tragedijom.

– Ono što za sada znam, jeste da je učenik naše škole pritrčao u pomoć svom drugaru, koji je počeo da se davi, te da je u pokušaju da ga spase nastradao. Dečko ga je povukao sa sobom i obojica su se utopila – govori za Macura i dodaje da za nastradalog učenika ima samo riječi hvale.

– On je bio jedan od boljih đaka u našoj školi, a najbolji u svom odjeljenju, tako da nisu u pitanju problematična djeca, već vrijedni i dobri momci. Cijeli dan smo u kontaktu sa roditeljima nastradalog dječaka, a njegova razredna je od jutros kod njih. Svi smo jako potreseni tragičnim događajem, to je trebao da bude jedan veseo dan za njih, a desilo se ono najgore – dodao je direktor Saobraćajno-tehničke škole i dodao da ovo nije bio prvi put da učenici po završetku školske godine odlaze na Adu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana