Бурна реаговања у Србији на твит Весне Пешић у којем пише да се спрема доживотни Вучић, само цијев у главу

Танјуг
Бурна реаговања у Србији на твит Весне Пешић у којем пише да се спрема доживотни Вучић, само цијев у главу

Некадашња политичарка и социолошкиња Весна Пешић синоћ је на Твитеру објавила поруку у којој је, према тумачењу многих, позвала на убиство предсједника.

Споран твит у коме је, тврдећи да Александар Вучић хоће да се "прогласи доживотним председником" и да "Путин баш то ради", написала: "Ако Брнабићка да оставку да знате - спрема се доживотни Вучић. Е нема ту бојкота, само цев у главу... ".

Бивша политичарка и чланица ЛДП-а, убрзо је обрисала твит, након низа коментара у којој је критикована због "позива на убиство председника".

"Приметила сам да по неким реакцијама, да се не изразим како треба, па долази до неспоразума. Лаку ноћ свима", написала је Пешићева.

Марко Ђурић: Весна Пешић је политички екстремиста

Потпредседник СНС-а Марко Ђурић поручио је Весни Пешић да је, обећавајући предсједнику Александру Вучићу на Твитеру "цев у главу", још једном доказала да је неодговорни политички екстремиста, а никако представник такозване грађанске Србије.

"Оваква терористичка реторика некадашње лидерке ДОС-а сведочи да ни она ни њени политички савезници нису никада били борци за нормалну и уређену Србију, већ најобичнији ловци на новац и привилегије", навео је Ђурић у саопштењу.

"Сада, када више немају могућности да отимају од нашег народа и да се међусобно распоређују по дипломатским представништвима, више немају ни разлога да глуме демократе, већ показују своје право лице".

"Срам је било", поручио је Ђурић Весни Пешић.

Вулин: Позив на убиство стварање атмосфере насиља

Позив на убиство је кривично дјело осим када тражите смрт предсједника Србије Александра Вучића, до кад ће бити тако, упитао је данас министар одбране Александар Вулин поводом пријетње на Твитеру једне од лидера некадашње опозиције и посланице Весне Пешић предсједнику Вучићу.

"Весна Пешић воли о себи да говори као пацифисти, којој је свако насиље страно, осим када има прилику да позове на насиље међу Србима. Овакви позиви служе да се створи атмосфера насиља и мржње и да позив на убиство Вучића постане легитимна идеја и решење за сваки проблем", изјавио је Вулин.

Он је оцијено да се "тако лудацима дају идеја и подстицај, а политичарима и тајкунима, нарко дилерима и криминалцима политичко оправдање за нападе и организацију насиља".

"Није Весна Пешић прва из партија ДОС која тражи Вучићеву смрт и позива на грађански рат, али морала би бити прва која је то изговорила и није прошла без казне за позив на убиство и сукоб. Позив на убиство је кривично дело осим када тражите Вучићеву смрт, до кад ће бити тако?", упитао је министар одбране и предсједник Партије социјалиста.

Зоран Ђорђевић: Испитати ментално стање госпође Пешић

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић позвао је надлежне да предузети хитне мјере.

"Скандалозно и бахато понашање не сме се толерисати већ најстрожије казнити у складу са законом. Неко ко је у стању да напише овако нешто и да позове људе на најстрашнији злочин, доказује да је монструм који треба да се нађе иза решетака. Ово је напад пре свега на човека! И позив на убиство је злочин, те овај монструозни чин мора бити кажњен", рекао је Ђорђевић за Републику.

Он је затражио од стручњака да процене ментално стање госпође Пешић, сматрајући да нормална особа то не би ни помислила, а камоли написала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана