Burna reagovanja u Srbiji na tvit Vesne Pešić u kojem piše da se sprema doživotni Vučić, samo cijev u glavu

Tanjug
Burna reagovanja u Srbiji na tvit Vesne Pešić u kojem piše da se sprema doživotni Vučić, samo cijev u glavu

Nekadašnja političarka i sociološkinja Vesna Pešić sinoć je na Tviteru objavila poruku u kojoj je, prema tumačenju mnogih, pozvala na ubistvo predsjednika.

Sporan tvit u kome je, tvrdeći da Aleksandar Vučić hoće da se "proglasi doživotnim predsednikom" i da "Putin baš to radi", napisala: "Ako Brnabićka da ostavku da znate - sprema se doživotni Vučić. E nema tu bojkota, samo cev u glavu... ".

Bivša političarka i članica LDP-a, ubrzo je obrisala tvit, nakon niza komentara u kojoj je kritikovana zbog "poziva na ubistvo predsednika".

"Primetila sam da po nekim reakcijama, da se ne izrazim kako treba, pa dolazi do nesporazuma. Laku noć svima", napisala je Pešićeva.

Marko Đurić: Vesna Pešić je politički ekstremista

Potpredsednik SNS-a Marko Đurić poručio je Vesni Pešić da je, obećavajući predsjedniku Aleksandru Vučiću na Tviteru "cev u glavu", još jednom dokazala da je neodgovorni politički ekstremista, a nikako predstavnik takozvane građanske Srbije.

"Ovakva teroristička retorika nekadašnje liderke DOS-a svedoči da ni ona ni njeni politički saveznici nisu nikada bili borci za normalnu i uređenu Srbiju, već najobičniji lovci na novac i privilegije", naveo je Đurić u saopštenju.

"Sada, kada više nemaju mogućnosti da otimaju od našeg naroda i da se međusobno raspoređuju po diplomatskim predstavništvima, više nemaju ni razloga da glume demokrate, već pokazuju svoje pravo lice".

"Sram je bilo", poručio je Đurić Vesni Pešić.

Vulin: Poziv na ubistvo stvaranje atmosfere nasilja

Poziv na ubistvo je krivično djelo osim kada tražite smrt predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, do kad će biti tako, upitao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom prijetnje na Tviteru jedne od lidera nekadašnje opozicije i poslanice Vesne Pešić predsjedniku Vučiću.

"Vesna Pešić voli o sebi da govori kao pacifisti, kojoj je svako nasilje strano, osim kada ima priliku da pozove na nasilje među Srbima. Ovakvi pozivi služe da se stvori atmosfera nasilja i mržnje i da poziv na ubistvo Vučića postane legitimna ideja i rešenje za svaki problem", izjavio je Vulin.

On je ocijeno da se "tako ludacima daju ideja i podsticaj, a političarima i tajkunima, narko dilerima i kriminalcima političko opravdanje za napade i organizaciju nasilja".

"Nije Vesna Pešić prva iz partija DOS koja traži Vučićevu smrt i poziva na građanski rat, ali morala bi biti prva koja je to izgovorila i nije prošla bez kazne za poziv na ubistvo i sukob. Poziv na ubistvo je krivično delo osim kada tražite Vučićevu smrt, do kad će biti tako?", upitao je ministar odbrane i predsjednik Partije socijalista.

Zoran Đorđević: Ispitati mentalno stanje gospođe Pešić

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević pozvao je nadležne da preduzeti hitne mjere.

"Skandalozno i bahato ponašanje ne sme se tolerisati već najstrožije kazniti u skladu sa zakonom. Neko ko je u stanju da napiše ovako nešto i da pozove ljude na najstrašniji zločin, dokazuje da je monstrum koji treba da se nađe iza rešetaka. Ovo je napad pre svega na čoveka! I poziv na ubistvo je zločin, te ovaj monstruozni čin mora biti kažnjen", rekao je Đorđević za Republiku.

On je zatražio od stručnjaka da procene mentalno stanje gospođe Pešić, smatrajući da normalna osoba to ne bi ni pomislila, a kamoli napisala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana