Британски амбасадор: Повући косовску полицију из општина, подршка новим изборима

Танјуг
Британски амбасадор: Повући косовску полицију из општина, подршка новим изборима

ПРИШТИНА - Британски амбасадор у Албанији Аластер Кинг-Смит рекао је да приштинска влада треба да повуче специјалне полицијске снаге из зграда општина на сjеверу КиМ и да Лондон подржава расписивање нових локалних избора и сарадњу с циљем успостављања ЗСО.

Кинг-Смит је рекао да су Британци и даље забринути због напетости на сjеверу покрајине, додајући да сарађују на смиривању ситуације, преноси Репортери.

-Тренутно Влада Косова има заиста важну улогу: требало би да повуку специјалне полицијске снаге из општинских зграда и да створе могућност да предсjедници општина обављају своје функције са других локација - изјавио је британски амбасадор.

Он је рекао и да Лондон подржава "расписивање нових локалних избора и сарадњу за успостављање Заједнице општина са српском већином, како је договорено између влада".

-Заједно са нашим међународним партнерима, Француском, Њемачком, Сједињеним Државама, поменули сте ЕУ, Италију и тако даље, радимо заједно на смиривању ситуације и проналажењу рjешења - рекао је Кинг-Смит у интервјуу за албанску Репорт ТВ. Он је рекао да је регион Западног Балкана веома важан и да је важна његова стабилност, па је позвао "све да нађу начин да превазиђу све ове проблеме и нађу рjешење које заиста функционише, не само за власт, већ што је најважније да оно функционише за грађане сваке заједнице“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана