Боцан-Харченко: Постоји опасност од крвопролића на сјеверу Косова

Срна
Боцан-Харченко: Постоји опасност од крвопролића на сјеверу Косова

БЕОГРАД - Руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко оцијенио је да је ситуација у вези са Косовом и Метохијом опасна, јер би могло да дође до избијања још већег сукоба и обнављања крвопролића на сјеверу Покрајине, а потом и ширења тензија на цијели Балкан.

Боцан-Харченко је указао да ниједан проблем који је изникао у току конфликата у бившој Југославији није ријешен потпуно, поуздано и праведно.

"И зато жаришта остају. Осим Косова могу да наведем као примјер и БиХ, Републику Српску, постоји цио комплекс проблема који је везан за тај дио балканског региона", рекао је Боцан-Харченко за РТ Балкан.

Он је нагласио да су ЕУ, као и Запад у цјелини, све вријеме показивали једностран приступ у рјешавању проблема, да се сада, као и много пута раније, покушава сва кривица свалити на Србе.

Боцан-Харченко је истакао, између осталог, да су режим у Приштини, као и кијевски режим у Украјини, марионете и да су за Запад инструмент за спровођење њихове политике.

Коментаришући ситуацију да Приштина по први пут трпи неке санкције због својих потеза, Боцан-Харченко наглашава да је то лицемерје и фарисејство како би се "замазале очи", као и да је фарисејство и приједлог за одржавање нових избора на сјеверу Косова.

Боцан-Харченко је рекао да је очигледан притисак на предсједника Србије Александра Вучића и владу на свим фронтовима и да је циљ Запада промјена политике Србије.

"Западу су крајње неопходне двије ствари, признање или подршка Србије антируским санкцијама и наравно признање Косова", навео је руски амбасадор и оцијенио, између осталог, да Запад хоће признање Косова као оправдање своје агресије, потеза, у вријеме конфликта на Косову, и уопште у бившој Југославији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана