Без затварања привремене болнице на Београдском сајму

Срна
Без затварања привремене болнице на Београдском сајму

БЕОГРАД - Привремена ковид болница на Београдском сајму још неће бити затворена због епидемиолошке ситуације, јер се и даље биљежи велики број потврђених случајева вируса корона и отркивају нова жаришта.

 “Надали смо се затварању, али пратећи епидемиолошку ситуацију схватили смо да је још неопходно да постојимо као привремена војна болница”, рекао је координатор привремене болнице потпуковник Вељко Милић.

На Београдском сајму смјештен је 61 пацијент, односно 14 више него јуче, углавном из Смедерева, јавила је Радио-телевизија Србије.

Милић је навео да најмлађи пацијент има 20 година, а најстарији 63 године.

Тренутно је на Сајму ангажовано 12 љекара, два медицинска координатора и око 20 медицинских техничара.

РТС незванично сазнаје да на Новосадском сајму нема више пацијената, а од понедјељка ће бити познато које ће привремене болнице бити затворене у наредном периоду.

Пацијенти са тешком клиничком сликом и даље се смјештају у ковид болнице, а пацијенти са лакшим симптомима или без симптома, у привремене болнице.

У болницама су 744 пацијента, од којих је 12 на респиратору, а јучерашњи дан је био први дан у којем није било преминулих од вируса корона послије два мјесеца.




 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана