Bez zatvaranja privremene bolnice na Beogradskom sajmu

Srna
Bez zatvaranja privremene bolnice na Beogradskom sajmu

BEOGRAD - Privremena kovid bolnica na Beogradskom sajmu još neće biti zatvorena zbog epidemiološke situacije, jer se i dalje bilježi veliki broj potvrđenih slučajeva virusa korona i otrkivaju nova žarišta.

 “Nadali smo se zatvaranju, ali prateći epidemiološku situaciju shvatili smo da je još neophodno da postojimo kao privremena vojna bolnica”, rekao je koordinator privremene bolnice potpukovnik Veljko Milić.

Na Beogradskom sajmu smješten je 61 pacijent, odnosno 14 više nego juče, uglavnom iz Smedereva, javila je Radio-televizija Srbije.

Milić je naveo da najmlađi pacijent ima 20 godina, a najstariji 63 godine.

Trenutno je na Sajmu angažovano 12 ljekara, dva medicinska koordinatora i oko 20 medicinskih tehničara.

RTS nezvanično saznaje da na Novosadskom sajmu nema više pacijenata, a od ponedjeljka će biti poznato koje će privremene bolnice biti zatvorene u narednom periodu.

Pacijenti sa teškom kliničkom slikom i dalje se smještaju u kovid bolnice, a pacijenti sa lakšim simptomima ili bez simptoma, u privremene bolnice.

U bolnicama su 744 pacijenta, od kojih je 12 na respiratoru, a jučerašnji dan je bio prvi dan u kojem nije bilo preminulih od virusa korona poslije dva mjeseca.




 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana