Анкара шаље командосе на Космет

СРНА
Анкара шаље командосе на Космет

ИСТАНБУЛ - Турска планира да пошаље командосе на Космет данас и сутра као одговор на захтјев НАТО савеза да се придружи мировним снагама Кфора послије немира, саопштило је данас турско Министарство одбране.

Министарство је позвало на уздржаност и конструктиван дијалог да би се ријешила криза за коју је речено да би могла наштетити регионалној безбједности и стабилности, преноси Ројтерс.

"Планирано је да наша одабрана јединица /батаљон командоса/ буде распоређена на Косову 4. и 5. јуна", саопштено је из турског Министарства одбране.

Косовска полиција је 29. маја насилно упала у зграде општина у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу, употријебивши сузавац, димне и шок бомбе против Срба који су покушали да је спријече да уђе у општинске просторије.

Том приликом је повријеђено 30 мировњака и 52 Србина који су протестовали због постављања нелегалних албанских градоначелника.

НАТО је након тога објавио да ће послати појачања поред додатних 700 војника који су већ на путу да се придруже мисији од 4.000 војника на Космету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана