Ankara šalje komandose na Kosmet

SRNA
Ankara šalje komandose na Kosmet

ISTANBUL - Turska planira da pošalje komandose na Kosmet danas i sutra kao odgovor na zahtjev NATO saveza da se pridruži mirovnim snagama Kfora poslije nemira, saopštilo je danas tursko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je pozvalo na uzdržanost i konstruktivan dijalog da bi se riješila kriza za koju je rečeno da bi mogla naštetiti regionalnoj bezbjednosti i stabilnosti, prenosi Rojters.

"Planirano je da naša odabrana jedinica /bataljon komandosa/ bude raspoređena na Kosovu 4. i 5. juna", saopšteno je iz turskog Ministarstva odbrane.

Kosovska policija je 29. maja nasilno upala u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrijebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spriječe da uđe u opštinske prostorije.

Tom prilikom je povrijeđeno 30 mirovnjaka i 52 Srbina koji su protestovali zbog postavljanja nelegalnih albanskih gradonačelnika.

NATO je nakon toga objavio da će poslati pojačanja pored dodatnih 700 vojnika koji su već na putu da se pridruže misiji od 4.000 vojnika na Kosmetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana