Преминуо мушкарац који је јуче у Загребу убио супругу: "Попио сам солну киселину"

ГС
Преминуо мушкарац који је јуче у Загребу убио супругу: "Попио сам солну киселину"

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић потврдио је да је у раним јутарњим часовима преминуо мушкарац који је јуче на подручју Максимира из ватреног оружја убио жену.

Како је Јутарњи лист јуче објавио, мушкарац је у једном тренутку полицајцима рекао да је "попио солну киселину" па стога криминалистичко истраживање над осумњиченим није нити могло одмах започети већ је исти одвезен на љекарски преглед у болницу да би се видјело је ли та тврдња тачна.

На крају се испоставило да није лагао.

"Према информацијама које имам од јутрос, починитељ је преминуо у болници. Посљедица вјеројатно чињенице да је попио неку текућину, још не знам о чему се ради точно. Зато нисмо говорили да је приведен, већ само да је под надзором полиције. Могу потврдити да је он синоћ, односно у раним јутарњим сатима преминуо", рекао је Давор Божиновић, преноси Н1 телевизија, и додао:

"Мислим да је јавност прихватила чињеницу да је Влада учинила добар потез тиме што је казнено дјело убиства фемицида пооштрила с минималном казном 10 година затвора. То је сигурно нешто око чега смо се сви усугласили да је одлука добра. Јуче су се, нажалост, догодила два убиства с тим да у другом није утврђено да се ради о казненом дјелу које је починила блиска особа. Ова два случаја, колико знам, није се могло превенирати јер није било индикација да би до овога могло доћи. Полиција ће обавјестити јавност кад ће имати више сазнања, још се ради на утврђивању околности."

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана