Милановић: Хрватска је дно ЕУ

СРНА
Милановић: Хрватска је дно ЕУ

Предсједник Хрватске Зоран Милановић присуствовао је свечаној сједници Градског вијећа Града Златара поводом обиљежавања Дана Града, а послије је одржао конференцију за медије, на којој је поново оштро критиковао ситуацију у својој земљи.

Тема је, прије свега, било формирање нове владе. Преговори још трају, а он је некако "гурнут" по страни након упозорења Уставног суда, али и изјава из самог СДП-а да заправо неће бити њихов мандатар, о чему је конкретније говорио предсједник те странке Пеђа Грбин.

"Времена се мијењају и ово је некад изазивало смијех код људи, али вријеме другачије. Свијет се мијења, Европа се мијења, крај се мијења. Оно што се не мијења јест да људи желе живјети добро и квалитетно", изјавио је Милановић па додао: "Од блата се не може направити штрудла, али од штрудле се може блато. Тако је Златар био на дну, али 2013. је с Мајдаком кренуо опоравак."

Осврнуо се на управљање уопштено.

"Хрватска у томе није ни просјечна, дно је Европске уније, кад се гледа бивше социјалистичке државе. Бугарска је једина гора и сваки дан се молимо да то остане па да можемо рећи да смо предзадњи. С тим се не можемо задовољити, морамо бити у средини, да у конкуренцији Мађарске, Чешке, Румуније, Бугарске… буде најбоља. Као Словенија. Зато, треба нам децентрализација", навео је Милановић, преноси Н1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана