Почиње битка за Краш: Прва понуда на столу, нуде 430 куна по дионици

Агенције
Почиње битка за Краш: Прва понуда на столу, нуде 430 куна по дионици

Загреб - Хрватска агенција за надзор финансијских услуга (ХАНФА) саопштила је да одобрава објављивање понуде Месне индустрије Пивац за преузимање компаније Краш.

“Мали дионичари Краша напокон имају прву понуду на столу”, извјештава портал Пословни.хр, додајући да Пивци нуде 430 куна по дионици (57,7 евра) и да желе да Краш крене у аквизиције.

Месна индустрија Браћа Пивац је, како се прецизира у тексту, у уторак пред само затварање Загребачке берзе објавила на берзи понуду за преузимање Краша.

Намјеру за преузимање су најавили у септембру, након чега се у трку за Краш ненадано укључио српски предузетник Небојша Шарановић и његова фирма Каппа Стар.

Даље се додаје да је ХАНФА Пивцима дала “зелено свјетло” за објављивање понуде уз напомену да је понуђена цијена одређена у складу са Законом о преузимању дионичарских друштава.

“Питање је како це Пивци бранити понуђених 430 куна за дионицу која је јуче завршила трговање на 1.050 куна (240,9 евра)”, наводи портал.

У понуди МИ Браћа Пивац изражава се увјерење да Краш има снажан потенцијал да, уз даља улагања, постигне знатно боље пословне резултате, те задржи и додатно ојача свој положај на домаћем, регионалном и свјетском тржишту, као и да постане једно од најзначајнијих предузећа у саставу њихове групе.

Између осталог, Пивци кажу да би им, преузму ли Краш, фокус био и на новим аквизицијама, али и да актуелну Управу не би мијењали док јој траје мандат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана