Нови детаљи несреће у Славонском Броду: Погинуло 9 путника и возач, у болници 45 повријеђених

ГС
Foto: Танјуг

СЛАВОНСКИ БРОД - Директор болнице у Славонском Броду др Јосип Самарџић изјавио је да је у ту болницу од јутрос примљено 45 особа које су након тешке несреће на аутопуту код Славонског Брода затражиле љекарску помоћ, а међу њима је осам тешко повријеђених.

Јутрос око 6.20 часова на аутопуту код Славонског Брода, у близини наплатних кућица на јужној траци, аутобус косовских  регистарских ознака слетио је с пута, а по последњим подацима 10 особа је погинуло.

На мјесто страшне  несреће стигао је директор Цивилне заштите Дамир Трут који је рекао да је у аутобусу било 67 путника и двојица возача.

-Нажалост, девет путника и један возач су погинули и овом приликом изражавам саучешће њиховим породицама - казао је Трут.

Додао је да је  оперисано четверо повријеђених, а остали су у обрадама.

-Додао је да је у аутобусу било и дјеце, али није могао рећи јесу ли повријеђена. „Јутарњи лист“ незванично сазнаје да је у аутобусу било четверо малољетника те да нитко од њих није повријеђен.

Поводом несреће огласио се и хрватски премијер Андреј Пленковић.

-С великом тугом примили смо вијест о слијетању аутобуса с пута код Славонског Брода у којем је живот изгубило 10 људи. У мислима смо с породицама жртава и косовским властима и народом, којима изражавамо дубоко саучешће и саосјећање. Надамо се да ће се повређени путници опоравити - написао је Пленковић на „Твитеру“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана