Novi detalji nesreće u Slavonskom Brodu: Poginulo 9 putnika i vozač, u bolnici 45 povrijeđenih

GS
Foto: Tanjug

SLAVONSKI BROD - Direktor bolnice u Slavonskom Brodu dr Josip Samardžić izjavio je da je u tu bolnicu od jutros primljeno 45 osoba koje su nakon teške nesreće na autoputu kod Slavonskog Broda zatražile ljekarsku pomoć, a među njima je osam teško povrijeđenih.

Jutros oko 6.20 časova na autoputu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnoj traci, autobus kosovskih  registarskih oznaka sletio je s puta, a po poslednjim podacima 10 osoba je poginulo.

Na mjesto strašne  nesreće stigao je direktor Civilne zaštite Damir Trut koji je rekao da je u autobusu bilo 67 putnika i dvojica vozača.

-Nažalost, devet putnika i jedan vozač su poginuli i ovom prilikom izražavam saučešće njihovim porodicama - kazao je Trut.

Dodao je da je  operisano četvero povrijeđenih, a ostali su u obradama.

-Dodao je da je u autobusu bilo i djece, ali nije mogao reći jesu li povrijeđena. „Jutarnji list“ nezvanično saznaje da je u autobusu bilo četvero maloljetnika te da nitko od njih nije povrijeđen.

Povodom nesreće oglasio se i hrvatski premijer Andrej Plenković.

-S velikom tugom primili smo vijest o slijetanju autobusa s puta kod Slavonskog Broda u kojem je život izgubilo 10 ljudi. U mislima smo s porodicama žrtava i kosovskim vlastima i narodom, kojima izražavamo duboko saučešće i saosjećanje. Nadamo se da će se povređeni putnici oporaviti - napisao je Plenković na „Tviteru“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana