Najmanje 10 poginulih u slijetanju autobusa sa auto-puta u Slavonskom Brodu

GS
Najmanje 10 poginulih u slijetanju autobusa sa auto-puta u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD - Rano jutros kod Slavonskog Broda došlo je do teške nesreće u kojoj je poginulo najmanje deset osoba.

Prva policijska informacija da je u slijetanju autobusa sa auto-puta govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi onda policija javila o deset mrtvih.

Autobus je saobraćao na liniji Priština - Frankfurt, a u njemu je bilo 60 putnika. U prevrtanju je povrijeđeno oko 30 ljudi.

-Situacija je vrlo teška i još uvijek je velik broj životno ugroženih putnika  - rekao je portparol brodsko-posavske policije Damir Brezić.

Takođe, policija je ustanovila da se ne radi o makedonskom, kako je prvobitno javljeno, nego o autobusu sa registarskim oznakama samoproglašenog Kosova.

-Tokom obavljanja uviđaja, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registarskih oznaka, te da je u saobraćajnoj nesreći, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo 10 osoba, dok je više desetina prevezeno na pružanje ljekarsku pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Više informacija uputićemo po završetku uviđaja - objavila je policija u devet časova.

Kako prenose hrvatski mediji, do nesreće je došlo oko 6.20 časova.

- Jutros oko 6.20 časova policija je zaprimila dojavu da se na autoputu A3, kod Slavonskog Broda dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa. Policijski službenici obavljaju uviđaj u cilju utvrđivanja okolnosti i činjenica pod kojim se dogodila saobraćajna nesreća - saopšteno je iz policije.

Zbog saobraćajne nesreće prekinut je saobraćaj na autoputu A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana