Најмање 10 погинулих у слијетању аутобуса са ауто-пута у Славонском Броду

ГС
Најмање 10 погинулих у слијетању аутобуса са ауто-пута у Славонском Броду

СЛАВОНСКИ БРОД - Рано јутрос код Славонског Брода дошло је до тешке несреће у којој је погинуло најмање десет особа.

Прва полицијска информација да је у слијетању аутобуса са ауто-пута говорила је о троје мртвих, али је онда број мртвих порастао на осам, да би онда полиција јавила о десет мртвих.

Аутобус је саобраћао на линији Приштина - Франкфурт, а у њему је било 60 путника. У превртању је повријеђено око 30 људи.

-Ситуација је врло тешка и још увијек је велик број животно угрожених путника  - рекао је портпарол бродско-посавске полиције Дамир Брезић.

Такође, полиција је установила да се не ради о македонском, како је првобитно јављено, него о аутобусу са регистарским ознакама самопроглашеног Косова.

-Током обављања увиђаја, полиција је утврдила да се ради о аутобусу косовских националних и регистарских ознака, те да је у саобраћајној несрећи, према тренутно доступним информацијама, погинуло 10 особа, док је више десетина превезено на пружање љекарску помоћи у болницу у Славонском Броду. Више информација упутићемо по завршетку увиђаја - објавила је полиција у девет часова.

Како преносе хрватски медији, до несреће је дошло око 6.20 часова.

- Јутрос око 6.20 часова полиција је запримила дојаву да се на аутопуту А3, код Славонског Брода догодила саобраћајна несрећа у којој је дошло до слијетања аутобуса. Полицијски службеници обављају увиђај у циљу утврђивања околности и чињеница под којим се догодила саобраћајна несрећа - саопштено је из полиције.

Због саобраћајне несреће прекинут је саобраћај на аутопуту А3 Брегана-Липовац између чворова Славонски Брод Запад и Славонски Брод Исток у смјеру Липовца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана