Марковић негира да је Цетињски манастир уписан на Митрополију црногорско приморску

Taњуг
Марковић негира да је Цетињски манастир уписан на Митрополију црногорско приморску

ЦЕТИЊЕ - Замјеник градоначелника Цетиња Петар Марковић негира да је Цетињски манастир уписан у власништво Митрополије црногорско приморске, већ на манастир Св. Петра.

Марковић објашњава да је овим рјешењем наложено спровођење рјешења Комисије за излагање из 1996. године којим је као власник објеката утврђен Манастир Св. Петар.

"Дакле, на основу Рјешења није Митрополија црногорско приморска уписана као власник већ манастир Св. Петра, и не може се ни по којем основу поистовјетити Митрополија црногорско приморска са именом манастира Св. Петра како се потенцира у медијима", навео је Марковић у саопштењу, преносе подгоричке Вијести.

Према његовим речима, против овог рјешења Пријестоница Цетиње има право жалбе Министарству финансија и социјалног старања, а да уколико њена права буду повријеђена има и право да поднесе тужбу Управом суду Црне Горе.

Чак је, каже, и против одлуке Управног суда предвиђен ванредни правни лијек - захтјев за преиспитивање судске одлуке који се подноси Врховном суду Црне Горе.

Он је замолио Митрополију црногорско приморску да, како је навео, не доводи у заблуду грађане Цетиња и Црне Горе својим изјавама, већ да сачекају окончање поступака који су у току.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана