ЕУ запријетила Црној Гори поводом блокаде институција

Срна
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА- ЕУ неће одобрити пакет финансијске подршке за енергетику Црној Гори уколико се настави блокада институција и у најскорије вријеме ситуација не нормализује, поручио је високи представник за спољне послове и безбједносну политику ЕУ Јосеп Борел на састанку са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем.

Ђукановић, који у својству лидера Демократске партије социјалиста учествује на Конгресу Социјалистичке интернационале, састао се данас у Мадриду са Борељом којем је предочио актуелну ситуацију у Црној Гори и са могућим сценаријем за превазилажење кризе.

Борељ је с пажњом саслушао оцјене и аргументе које је изнио Ђукановић и истакао да се до рјешења мора доћи кроз дијалог и договор свих политичких субјеката, саопштено је из Ђукановићевог кабинета.

Црна Гора је без Уставног суда, јер има само тројицу од седам судија, што је довело до блокаде државних институција јер се не решавају жалбе институција, али и приговори на локалне изборе, што блокира имплемантацију локалних избора у неким општинама од 23. октобра, посебно Подгорице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана