Абазовић сутра у Београду са Вучићем, Брнабић и Дачићем

Срна
Foto: Arhiva

БЕОГРАД - Предсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић боравиће од сутра у дводневној званичној посјети Србији током које ће се састати са предсједником Александром Вучићем, премијерком Аном Брнабић, предсједником парламента Ивицом Дачићем.

Црногорског премијера угостиће премијерка Ана Брнабић која ће му приредити свечани дочек испред Палате Србија послије кога ће услиједити билатерални састанак двоје премијера.

У Београд ће доћи и потпредсједник црногорске Владе за економски систем и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Владимир Јоковић који ће се састати са министром пољопривреде Браниславом Недимовицем.

Министар финансија Александар Дамјановић и министарка екологије просторног планирања и урбанизма Ана Новаковиц-уровић имаће одвојене састанке са министром финансија Синишом Малим и животне средине Иреном Вујовић, саопштено је из црногорске владе.

Вучић је раније изјавио да очекује добру посјету црногорског премијера Дритана Абазовића Србији и изразио увјерење да је могуће градити боље односе од досадашњих.

"Очекујемо добру посјету, разговараћемо о свим важним темама са Дританом Абазовићем", рекао је Вучић приликом отварања аеродрома "Росуље".

Абазовић је јуче рекао да од посјете Београду, прве у региону од ступања на мјесто премијера, очекује да се ресетују односи двије земље.

Абазовић је, обраћајући се новинарима у Скупштини, након премијерског сата, рекао да иде у земљу "која је Црној Гори најближа у сваком могућем смислу".

Он је казао да је био у званичној посјети Бриселу, па и у САД као потпредсједник Владе, али да ништа није изазвало интересовање јавности као посјета Србији, пренијела је РТЦГ.

Кабинет Абазовића: Усклађена радна верзија Темељног уговора

Радне групе Владе Црне Горе и Српске православне цркве начелно су ускладиле радну верзију Темељног уговора, саопштено је из Кабинета црногорског премијера.

Како се додаје, радна верзија ће даље ићи према радним тијелима владе у складу са уобичајеном продецудуром.

"Као што смо обећали, у циљу остваривања пуне транспарентности, текст ће убрзо бити објављен на званичном сајту Владе Црне Горе", наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана