Станивуковић: Пандемија потврдила значај улоге медија

Срна
Станивуковић: Пандемија потврдила значај улоге медија

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић честитао је 3. мај - Свјетски дан слободе медија, истичући да је пандемија вируса корона потврдила “колико је велика улога медија и колико значи да у јавности буду тачне информације”.

Станивуковић је у своје и у име града Бањалука пожелио срећан Међународни дан слободе медија новинарима и медијским радницима, те захвалио што упркос свим изазовима остају професионалци, истрајни, питају, истражују и извјештавају.

Он је навео да су захваљујући новинарима и грађани у протеклој години, која је била посебно изазовна, имали информације о вирусу корона.

“Када нико није излазио из своје куће, када су се канцеларије преселиле у собе, ви сте у сваком моменту били на терену ризикујући своје здравље”, навео је Станивуковић у честитки.

Он је додао да медији имају једну од најзначајнијих улога у друштву, те да је слобода медија и говора темељ демократије и да тога сви треба да буду свјесни сваки дан, а не само 3. маја, саопштено је из Управа града Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана