Stanivuković: Pandemija potvrdila značaj uloge medija

Srna
Stanivuković: Pandemija potvrdila značaj uloge medija

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković čestitao je 3. maj - Svjetski dan slobode medija, ističući da je pandemija virusa korona potvrdila “koliko je velika uloga medija i koliko znači da u javnosti budu tačne informacije”.

Stanivuković je u svoje i u ime grada Banjaluka poželio srećan Međunarodni dan slobode medija novinarima i medijskim radnicima, te zahvalio što uprkos svim izazovima ostaju profesionalci, istrajni, pitaju, istražuju i izvještavaju.

On je naveo da su zahvaljujući novinarima i građani u protekloj godini, koja je bila posebno izazovna, imali informacije o virusu korona.

“Kada niko nije izlazio iz svoje kuće, kada su se kancelarije preselile u sobe, vi ste u svakom momentu bili na terenu rizikujući svoje zdravlje”, naveo je Stanivuković u čestitki.

On je dodao da mediji imaju jednu od najznačajnijih uloga u društvu, te da je sloboda medija i govora temelj demokratije i da toga svi treba da budu svjesni svaki dan, a ne samo 3. maja, saopšteno je iz Uprava grada Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana