Сједница бањалучке Скупштине: Без ребаланса буџета град не може да функционише

Милош Васиљевић
Foto: Град Бањалука

БАЊАЛУКА - Скупштина града Бањалука на данашњој сједници усвојила је дневни ред, на којем се, међу најважнијим тачкама, налази Нацрт ребаланса буџета града. Градски менаџер Бојан Кресојевић казао је да након ребаланса, буџет града износи нешто мање од 200 милиона КМ.

- Град не може функционисати без ребаланса буџета - рекао је Кресојевић и напоменуо да се на ребаланс буџета чека више од пола године.

Додаје да се на дневном реду ове сједнице није нашла тачка која би се односила на то како помоћи Заводу за изградњу Бањалука (ЗИБЛ).

Одборник СНСД-а Боривој Обрадовић рекао је да је увјерен да ће Нацрт ребаланса бити једногласно усвојен.

-Уколико не буде договора, не знамо како ће у наредном периоду функционисати град - рекао је Обрадовић. Додаје да је највећи проблем 35 запослених у ЗИБЛ-у те наглашава да они требају бити приоритет.

Током расправе је речено да би због проблема са ЗИБЛ-ом требала бити одржана ванредна сједница, а Обрадовић истиче да то подржава. Одборник покрета "Бањалука зове" Саша Лазић казао је да се сједнице Скупштине града ријетко одржавају, те да није довољно да буду двије или три у пола године.

- Тек смо усвојили дневни ред. Велики је проблем са радницима ЗИБЛ- а, ово сада је кулминација тога. Дајем пуну подршку да се тај проблем ријеши - рекао је Лазић.

На почетку сједнице одборник СП-а Никола Вукчевић положио је заклетву након што је престао мандат Велибору Станићу, који је Скупштину града Бањалука замијенио Народном скупштином Републике Српске.

Такође, на данашњем засједању престао је да важи мандат досадашњем предсједнику Скупштине Младену Илићу (СНСД).

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана