Sjednica banjalučke Skupštine: Bez rebalansa budžeta grad ne može da funkcioniše

Miloš Vasiljević
Foto: Grad Banjaluka

BANjALUKA - Skupština grada Banjaluka na današnjoj sjednici usvojila je dnevni red, na kojem se, među najvažnijim tačkama, nalazi Nacrt rebalansa budžeta grada. Gradski menadžer Bojan Kresojević kazao je da nakon rebalansa, budžet grada iznosi nešto manje od 200 miliona KM.

- Grad ne može funkcionisati bez rebalansa budžeta - rekao je Kresojević i napomenuo da se na rebalans budžeta čeka više od pola godine.

Dodaje da se na dnevnom redu ove sjednice nije našla tačka koja bi se odnosila na to kako pomoći Zavodu za izgradnju Banjaluka (ZIBL).

Odbornik SNSD-a Borivoj Obradović rekao je da je uvjeren da će Nacrt rebalansa biti jednoglasno usvojen.

-Ukoliko ne bude dogovora, ne znamo kako će u narednom periodu funkcionisati grad - rekao je Obradović. Dodaje da je najveći problem 35 zaposlenih u ZIBL-u te naglašava da oni trebaju biti prioritet.

Tokom rasprave je rečeno da bi zbog problema sa ZIBL-om trebala biti održana vanredna sjednica, a Obradović ističe da to podržava. Odbornik pokreta "Banjaluka zove" Saša Lazić kazao je da se sjednice Skupštine grada rijetko održavaju, te da nije dovoljno da budu dvije ili tri u pola godine.

- Tek smo usvojili dnevni red. Veliki je problem sa radnicima ZIBL- a, ovo sada je kulminacija toga. Dajem punu podršku da se taj problem riješi - rekao je Lazić.

Na početku sjednice odbornik SP-a Nikola Vukčević položio je zakletvu nakon što je prestao mandat Veliboru Staniću, koji je Skupštinu grada Banjaluka zamijenio Narodnom skupštinom Republike Srpske.

Takođe, na današnjem zasjedanju prestao je da važi mandat dosadašnjem predsjedniku Skupštine Mladenu Iliću (SNSD).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana