Расписан тендер за другу фазу изградње фудбалског терена код "Делте"

Srna
Расписан тендер за другу фазу изградње фудбалског терена код "Делте"

БАЊАЛУКА - Град Бањалука расписао је тендер за другу фазу изградње фудбалског терена са вјештачком травом на Бањалучком пољу, а процијењена вриједности радова је 750.000 КМ.

 

Овај фудбалски терен, који се гради у непосредној близини тржног центра "Делта планет", требало би да ријеши проблем недостатка адекватног мјеста за тренинге за градске клубове.

Из Градске управе наводе да је успјешно окончана прва фаза овог пројекта за шта је из буџета издвојено око 200.000 КМ.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар рекао је да је прва фаза подразумијевала грађевинске и хидро захвате, односно завршетак оборинске и фекалне канализације и водовода.

Билчар је рекао да ће стадион бити саграђен по ФИФА стандардима и да је намијењен свим бањалучким клубовима.

Нови фудбалски терен са слободним простором до ограде имаће димензије 78,50 са 115 метара.

Из Градске управе наводе да ће бити изграђене и свлачионице за фудбалере и судије, а да је унутар саме зоне стадиона могуће планирати и трибине монтажног типа за посјетиоце.

Осим овог пројекта, како истичу из Градске управе, протеклих неколико година интензивно се радило на побољшању спортске инфраструктуре, од чега је један од највећих пројеката - нове спортска дворана "Центар" која је завршена прошле године.

У току је градња спортске дворане код Основне школе "Бранко Радичевић" у насељу Старчевица, а почеће и изградња дворане уз школу "Свети Сава" у насељу Лауш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана