Raspisan tender za drugu fazu izgradnje fudbalskog terena kod "Delte"

Srna
Raspisan tender za drugu fazu izgradnje fudbalskog terena kod "Delte"

BANjALUKA - Grad Banjaluka raspisao je tender za drugu fazu izgradnje fudbalskog terena sa vještačkom travom na Banjalučkom polju, a procijenjena vrijednosti radova je 750.000 KM.

 

Ovaj fudbalski teren, koji se gradi u neposrednoj blizini tržnog centra "Delta planet", trebalo bi da riješi problem nedostatka adekvatnog mjesta za treninge za gradske klubove.

Iz Gradske uprave navode da je uspješno okončana prva faza ovog projekta za šta je iz budžeta izdvojeno oko 200.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je da je prva faza podrazumijevala građevinske i hidro zahvate, odnosno završetak oborinske i fekalne kanalizacije i vodovoda.

Bilčar je rekao da će stadion biti sagrađen po FIFA standardima i da je namijenjen svim banjalučkim klubovima.

Novi fudbalski teren sa slobodnim prostorom do ograde imaće dimenzije 78,50 sa 115 metara.

Iz Gradske uprave navode da će biti izgrađene i svlačionice za fudbalere i sudije, a da je unutar same zone stadiona moguće planirati i tribine montažnog tipa za posjetioce.

Osim ovog projekta, kako ističu iz Gradske uprave, proteklih nekoliko godina intenzivno se radilo na poboljšanju sportske infrastrukture, od čega je jedan od najvećih projekata - nove sportska dvorana "Centar" koja je završena prošle godine.

U toku je gradnja sportske dvorane kod Osnovne škole "Branko Radičević" u naselju Starčevica, a počeće i izgradnja dvorane uz školu "Sveti Sava" u naselju Lauš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana