Прослава Дана града уз торту и тамбураше (ФОТО)

Срна
Foto: Александар Чавић

БАНЈАЛУКА - Велики број грађана Бањалуке вечерас је у Парку Младен Стојановић, уз велику торту и тамбурашку музику, обиљежио 22. април - Дан града.

Обиљежавању је присуствовао и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који је рекао да су Бањалучани вијековима поклањали животе за слободу и будућност овог града, али да је дошло вријеме да и Бањалука поклања све што може својим грађанима, пријатељима и комшијама.

“Радимо све што можемо за нашу ђецу, као и за оне којима највише дугујемо, а то су наши пензионери којима је обезбијеђен бесплатан јавни превоз. Осим тога, радимо и за породице”, рекао је Станивуковић новинарима.

Он је нагласио да је град увијек ту за своје људе, јер је Бањалука, како каже, породица.

Станивуковић је рекао да се све визије и жеље оних који су раније живјели на подручју овог града сада и остварују.

 

У Парку Младен Стојановић наступио је Градски тамбурашки оркестар.

Прослава Дана града биће настављена у сриједу, 24. априла, када ће бити положени вијенци на четири спомен-обиљежја, одржан свечани пријем и свечана академије на којој ће бити уручење градске награде.

Одборници Скупштине града Бањалука опдлучили су да Кључ града са Повељом “Почасни грађанин града Бањалука” добију министар одбране Србије Милош Вучевић, министар спољних послова Србије Ивица Дачић, те постхумно генерал Момир Талић.

Дан града Бањалука слави се у знак сјећања на 22. април 1945. године када је град ослобођен од окупатора у Другом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана