Почели дугонајављивани радови у Мотикама: Понтонски мост ниче до 6. априла

Јана Кезић
Почели дугонајављивани радови у Мотикама: Понтонски мост ниче до 6. априла

У насељу Мотике почело је постављање новог понтонског моста, а радови би требало да трају до 6. априла. До тада је планирано да се саобраћај одвија преко постојећег моста.

Потврдио је ово за “Глас Српске” градски менаџер Бојан Кресојевић те је додао да је Градска управа издвојила три милиона КМ за инфраструктуру у овом насељу.

- Од тога највише користи имају управо мјештани Мотика. Било би беспредметно градити инфраструктуру, саобраћајницу која повезује Мотике и Петрићевац, од краја Мотика. То је урађено на најбољи начин с примарним циљем да се допринесе бољем квалитету живота становника Мотика - рекао је Кресојевић. Градоначелник Драшко Станивуковић раније је рекао да ће за постављање понтонског моста бити издвојено 50.000 КМ.

Мјештани Мотика жале се да су гужве већ почеле и да морају да иду околним путевима до града. Данијела Стоканић рекла је да је јуче кренула на посао, али је због велике гужве на градилишту морала околним путем, преко Дракулића.

- Код старог мостића била је непрегледна колона због радова и кретало се миц по миц па сам окренула ауто на другу страну. Радници су ме упозорили да не идем устаљеном рутом, јер се многи враћају и иду околним путевима - рекла је Стоканићева. Додала је како се нада да ће радови ускоро бити приведени крају.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Мотике Драган Цигановић каже за “Глас Српске” да саобраћај преко моста није обустављен али јесте успорен.

- Појавило се клизиште па се мора насипати земља машинама. Између осталог и због тога се стварају гужве - казао је Цигановић.

Подсјетио је да је пробијен рок за санацију главног пута кроз Мотике.

- Рок је био 6. март. Међутим, једно вријеме радника скоро да није ни било. Сада су почели радити, али смо на збору грађана тражили да извођач радова плати пенале за пробијање рокова - рекао је Цигановић.

Осим овога, у Мотикама, како каже, постоји још много проблема.

- Из Градске управе кажу да су уложили три милиона КМ у Мотике. Тврдимо да тај новац не иде у Мотике него у Петрићевац, а у Мотике до сада није уложено ништа - казао је Цигановић.

Додао је да им љекар у локалну амбуланту долази само два пута у седмици, уторком и четвртком.

- Ваљда треба да се наручујемо када ћемо бити болесни - казао је Цигановић.

Истакао је да имају и проблем с јавним превозом, јер аутобуси радним данима иду на сваки сат, а викендом свака два сата.

- Тражимо да иде на пола сата. Мислимо да је то реалан захтјев, јер смо од центра града удаљени седам километара - рекао је Цигановић те додао да сматра да су Мотике најзапуштенија мјесна заједница у Бањалуци.

Чесма и Долац

Што се тиче моста у Доцу, Бојан Кресојевић каже да су тренутно у процедури рјешавања имовинско-правних односа те истакао да су обезбиједили осам милиона КМ, али да радови још нису почели.

- За мост у Чесми, обезбијеђено је око шест милиона КМ за прву фазу. Изабран је извођач, а радови теку динамиком која је бржа од предвиђене - рекао је Кресојевић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана