Почела анкета: Родитељи одлучују о колективном одмору у бањалучким вртићима

ГС
Почела анкета: Родитељи одлучују о колективном одмору у бањалучким вртићима

БАЊАЛУКА – У бањалучким вртићима који раде у склопу Центра за предшколско васпитање и образовање у току је анкета која се спроводи међу родитељима чији малишани иду у ове вртиће, да ли су сагласни да колективни годишњи одмор у овој установи буде од 15. до 26. јула или за љетну пему рада од 16. јуна до 15 августа.

Вртићи до сада нису имали колективни годишњи одмор, а  то ће значити да ће сви вртићи бити затворени двије седмице, док је досадашња пракса била да се спајају групе и да одређени вртићи дежурају љети.

У случају да родитељи изаберу љетну шему рада, пристају на то да њихово дијете дијете буде распоређено у други објекат, да борави са дјецом из различитих група те да у више наврата дође до промјене васпитачица.

Они који одабару љетну шему дужни су да наведу када ће на годишњи одмор, а морају да потпишу и да су сагласни да ће ако прекрше услове Центар раскинути уговор о боравку дјетета.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Петар Јокановић казао је за "Независне новине"  да анкета међу родитељима кренула у уторак и да у идућој седмици очекују резултате.

"Кад се заврши анкета, видјећемо каквог су родитељи мишљења и да ли су успјели да се организују у том периоду за чување дјеце", казао је Јокановић.

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, казао је што се тиче колективног годишњег одмора у бањалучким вртићима биће онако како родитељи одлуче у анкети.

"Ако ми имамо 2.000 родитеља,  чија дјеца иду у вртиће, која се налазе у склопу Центра за предшколско васпитање и образовање и ако се они у већини изјасне, да ли су за колетивни годишњи одмор или не, тако ће и бити". Ми смо раније договорили са Петром Јокановић, директором Центра за предшколско васпитање и образовање да се споведе анкета међу родитељима, али да нема притиска на њих и позивим родитеље само да кажу искрено оно како њима одговара", казао је Станивуковић и додао да је циљ да се удовољи већини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана