На Петрићевцу ускоро нови вртић и амбуланта

Јасмина Перишић
На Петрићевцу ускоро нови вртић и амбуланта

Бањалука - Петрићевац би ускоро требало да добије нови вишенамјенски објекат у којем ће бити амбуланта, вртић и канцеларија мјесне заједнице. Планирано је и проширење Основне школе "Милош Црњански", као и изградња спомен-обиљежја борцима страдалим у Одбрамбено-отаџбинском рату и игралишта.

Иницијативу за измјену регулационог плана Паприковац - Петрићевац - зона Б, још као одборник, прије три године поднио је новоизабрани предсједник Скупштине града Зоран Талић, а градски парламент је на посљедњој сједници прије љетне паузе усвојио документ који ће омогућити изградњу.

- Велики број становника живи у том дијелу града и њихови захтјеви су у потпуности оправдани. Нови вишенамјенски објекат требало би да буде изграђен у непосредној близини ОШ "Милош Црњански". Ту ће бити смјештени садржаји који ће мјештанима омогућити боље услове живота - рекао је Талић.

Додао је да ће у наредном периоду настојати да приликом припреме буџета за 2018. годину град има­ у виду и средства за ове намјене.

- Треба потражити и помоћ донатора, као и одређених фондова. Сви заједно се морамо потрудити да када смо већ успјели да донесемо потребан плански докуменат, он буде и реализован у стварности - казао је Талић.

Предсједник Свјета мјесне заједнице Петрићевац Зоран Савановић изјавио је да ће овај дио града бити препорођен уколико добије бар дио оног што је предвођено регулационим планом.

- Нова амбуланта, вртић и просторије мјесне заједнице су пријеко потребни нашем насељу. На то чекамо годинама. Немамо ниједан вртић који припада Центру да предшколско образовање и васпитање. Барака у којој су биле просторије МЗ одавно је срушена па радимо у изнајмљеним просторијама. О амбуланти, чији је објекат у изузетно лошем стању, сувишно је и причати. Медицинско особље које ради, у то сам убијеђен, у најтежим условима на подручју града, максимално професионално и сусретљиво лијечи пацијенте - сматра Савановић.

Истакао је да ће новим вишенамјенским објектом, као и проширењем школе, становници тог дијела града добити услове живота достојне 21. вијека.

Игралиште

Зоран Савановић је рекао да мјештани Петрићевца граде игралиште за малишане овог насеља.

- Сами прикупљамо средства за пратећу опрему на игралишту. Један мјештанин нам је поклонио земљиште у близини жутих зграда, тако да је то централна локација која ће одговарати свој дјеци - казао је Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана