Градоначелник са вјерницима поводом Рамазанског бајрама, испред џамије дијелио бајрамлук

ГС
Foto: А. Чавић

БАЊАЛУКА- Поводом Рамазанског бајрама градоначелник Драшко Станивуковић сусрео се данас са вјерницима исламске вјероисповијести, који су у џамији Ферхадија дочекали Бајрам.

Ту прилику градоначелник је искористио да им честита овај празник, поручивши како треба сви заједно да схватимо значај овог данашњег дана.

-Желим да честитам свим суграђанима исламске вјероисповијести, пријатељима и грађанима Републике Српске и цијеле Босне и Херцеговине данашњи празник, те да им пожелим сву срећу, здравље, љубав, уз поруку да је потребно да схватимо значај данашњег празника. Свака вјера има једну важну суштинску поруку, а посебно јер се у овом мјесецу сусрећу три поста и три важна и велика празника – казао је Станивуковић.

Нагласио је како све то значи да сви заједно треба да се сусрећемо у слози, здрављу и весељу.

-Треба да живимо једни са другима и једни за друге, да опраштамо једни другима. Данас, као први човјек овог града желим да кажем да је Бањалука отворена и да је Бањалука пуна љубави за све, зато сам ја овдје данас. Додатно, имао сам прилику да будем и домаћин ифтара, те ме посебно радује што ћу данас имати прилику и да посјетим неколико породица, као што то чиним и за све велике празнике – истиче он.

Бањалучки муфтија Исмаил-еф. Смајловић честитао је празник свим вјерницима исламске вјероисповијести, пожељевши им да се осјећају угодно.

-Као муфтија бањалучки желим да подијелим радост и задовољство што данашњи празник почиње у ведрини, свјетлу, као и приличи. Радује ме да у лицима нашим вјерника препознајем једну ведрину и расположење,те се надам да ћемо у бајрамски данима кроз дружење имати прилику да размјенимо још лијепих енергија и вриједност – казао је он.

Станивуковић је најмлађим дијелио бајрамбанку. У комплексу џамије присутнима су подијељене и баклаве, а послужио се и Станивуковић, који се уједно и фотографисао са грађанима, пише Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана