Додик подржао иницијативу коју СНСД-ови одборници називају популистичком

Јасмина Салопек
Додик подржао иницијативу коју СНСД-ови одборници називају популистичком

БАЊАЛУКА - Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука Драгослав Топић рекао је да није проблем само то што дјеца коцкају, него и рад инспекције.

Током расправе о  предложеној резолуцији о забрани рада кладионица, казина и аутомат клубова у близини школа, Топић је упитао колико је инспекција радила на овом питању у мандату градоначелника Драшка Станивуковића.

- Није проблем само у томе што дјеца коцкају, већ и у раду инспекцијских органа - рекао је Топић.

Станивуковић је на све ово рекао да је резолуција декларативна и да је циљ био да се сачувају млади људе, те образовне установе.

- Порука града да је коцка порок и облик зависности, а не забава. Резолуција је порука шта ми желимо - рекао је Станивуковић и предложио да се врати одлука о таксама која је јуче скинута са дневног реда, а у вези је са резолуцијом.

Одборница Дијана Јешић из Народног фронта рекла је да уопште не постоје подаци о кажњавању кладионица због кршења законских рјешења.

Интересантно, раније данас, лидер СНСД-а Милорад Додик, иако није децидно поменуо Станивуковићеву иницијативу, јесте поручио да су оправдани захтјеви да се у Српској забрани рад кладионица у близини школа, и тако на неки начин контрирао страначким колегама из Градског одбора СНСД Бањалука.

- То питање је требало да буде законски ријешено. Кладионицама није мјесто поред школа и потпуно су оправдана страховања родитеља да ће дјеца дио времена проводити у њима - истакао је Додик.

Љубо Нинковић, предсједник Скупштине Града Бањалука, са друге стране, поручује да је ријеч о популистичком потезу.

- Достављен је Приједлог  резолуције о забрани рада кладионица, казина и аутомат клубова у близини школа која је по својој форми необавезујући акт, који не производи никакве правне посљедице - казао је он.

Додао је како је ријеч о популистичком акту којим градоначелник жели да добије медијску популарност.

- Биће интересантно да видимо податак колико је кладионица отворено у вријеме мандата Драшка Станивуковића, те колико је инспекцијских контрола обављено - рекао је Нинковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана