Чланице Плесног клуба “БЛОК” покориле противнике

Јасмина Салопек
Чланице Плесног клуба “БЛОК” покориле противнике

БАЊАЛУКА - Насмијане и задовољне чланице Плесног клуба “БЛОК”, које су се такмичиле у шоу-денсу, хип-хопу и балету из Сарајева су се вратиле са златним и сребрним медаљама око врата.

Пожртвованост и рад ових дјевојчица и њихових кореографа Наталије Нинић и Неде Улетиловић за модерни балет и шоу-денс, Светлане Видић и Александре Пилиповић за хип-хоп, овим талентованим дјевојкама омогућили су да се у Бањалуку врате поносне на свој успјех.

Предсједница Плесног клуба “БЛОК” Јелена Стојаковић рекла је за “Глас Српске” да су талентоване дјевојчице и дјевојке своје умијеће показале на “Интер данце фесту” у Сарајеву.

- Ријеч је о четвородневном међународном такмичењу, а учествовало је 20 земаља из региона и шире и више од 50 клубова - рекла је Стојаковићева.

Како је навела, њихов клуб се представио у дисциплинама хип-хоп, шоу-денс и модерни балет.

- Посебна чар и драж било је то што смо премијерно представили 15 нових кореографија - навела је она и додала да су у балету освојили прво мјесто за дјечију групу.

Друго мјесто, како је навела Стојаковићева, освојили су за шоу-денс исто у дјечијој групи.

- Када је ријеч о хип-хопу, имали смо жестоку конкуренцију, а најбољи резултат који смо освојили је за групу друго мјесто, док смо за формацију освојили треће мјесто - истакла је она.

Додала је да су на такмичењу имали и соло такмичаре који су се пласирали у финале.

- Група која је побиједила у балету јесу дјевојчице од шест до девет година, а припреме за ово такмичење трајале су шест мјесеци, јер је у питању једно од највећих такмичења у региону са жестоком конкуренцијом - појаснила је Стојаковићева.

Посебно их радује чињеница да на сваком такмичењу успију да представе све узрасте који иду у “БЛОК” и који марљиво раде и остварују завидне резултате.

Стојаковићева је напоменула да ове године славе и деценију постојања и рада клуба те да ће од маја почети са рођенданским активностима које ће трајати све до краја године.

- До краја сезоне нас очекују такмичења у Мостару, Загребу, Сплиту и на Крку, а послије љетне паузе ту је још и Београд - рекла је она.

Школа плеса

Плесни клуб “БЛОК” као школа плеса нуди часове разних врста плеса, фитнес, рекреацију и развој других вјештина, градећи здрав приступ животним навикама, самодисциплину, самопоуздање и друге вриједности.

- У нашој плесној школи часови плеса за одрасле и дјецу представљају забаван начин за све узрасте да изразе креативност, смање стрес, побољшају држање тијела, координацију и здравље - истакли су из “БЛОК-а” и додали да организују и специјалне догађаје, као што је припрема младенаца за први свадбени плес.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана