Članice Plesnog kluba “BLOK” pokorile protivnike

Jasmina Salopek
Članice Plesnog kluba “BLOK” pokorile protivnike

BANjALUKA - Nasmijane i zadovoljne članice Plesnog kluba “BLOK”, koje su se takmičile u šou-densu, hip-hopu i baletu iz Sarajeva su se vratile sa zlatnim i srebrnim medaljama oko vrata.

Požrtvovanost i rad ovih djevojčica i njihovih koreografa Natalije Ninić i Nede Uletilović za moderni balet i šou-dens, Svetlane Vidić i Aleksandre Pilipović za hip-hop, ovim talentovanim djevojkama omogućili su da se u Banjaluku vrate ponosne na svoj uspjeh.

Predsjednica Plesnog kluba “BLOK” Jelena Stojaković rekla je za “Glas Srpske” da su talentovane djevojčice i djevojke svoje umijeće pokazale na “Inter dance festu” u Sarajevu.

- Riječ je o četvorodnevnom međunarodnom takmičenju, a učestvovalo je 20 zemalja iz regiona i šire i više od 50 klubova - rekla je Stojakovićeva.

Kako je navela, njihov klub se predstavio u disciplinama hip-hop, šou-dens i moderni balet.

- Posebna čar i draž bilo je to što smo premijerno predstavili 15 novih koreografija - navela je ona i dodala da su u baletu osvojili prvo mjesto za dječiju grupu.

Drugo mjesto, kako je navela Stojakovićeva, osvojili su za šou-dens isto u dječijoj grupi.

- Kada je riječ o hip-hopu, imali smo žestoku konkurenciju, a najbolji rezultat koji smo osvojili je za grupu drugo mjesto, dok smo za formaciju osvojili treće mjesto - istakla je ona.

Dodala je da su na takmičenju imali i solo takmičare koji su se plasirali u finale.

- Grupa koja je pobijedila u baletu jesu djevojčice od šest do devet godina, a pripreme za ovo takmičenje trajale su šest mjeseci, jer je u pitanju jedno od najvećih takmičenja u regionu sa žestokom konkurencijom - pojasnila je Stojakovićeva.

Posebno ih raduje činjenica da na svakom takmičenju uspiju da predstave sve uzraste koji idu u “BLOK” i koji marljivo rade i ostvaruju zavidne rezultate.

Stojakovićeva je napomenula da ove godine slave i deceniju postojanja i rada kluba te da će od maja početi sa rođendanskim aktivnostima koje će trajati sve do kraja godine.

- Do kraja sezone nas očekuju takmičenja u Mostaru, Zagrebu, Splitu i na Krku, a poslije ljetne pauze tu je još i Beograd - rekla je ona.

Škola plesa

Plesni klub “BLOK” kao škola plesa nudi časove raznih vrsta plesa, fitnes, rekreaciju i razvoj drugih vještina, gradeći zdrav pristup životnim navikama, samodisciplinu, samopouzdanje i druge vrijednosti.

- U našoj plesnoj školi časovi plesa za odrasle i djecu predstavljaju zabavan način za sve uzraste da izraze kreativnost, smanje stres, poboljšaju držanje tijela, koordinaciju i zdravlje - istakli su iz “BLOK-a” i dodali da organizuju i specijalne događaje, kao što je priprema mladenaca za prvi svadbeni ples.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana