Без огрева нема ни наставе у Пискавици

Сања Амиџић
Без огрева нема ни наставе у Пискавици

Бањалука - Ученици Основне школе "Свети Ћирило и Методије" у Пискавици наредних дана могли би на принудни распуст, јер су залихе огрева на минимуму и има га још за данас.

Потврдила је ово "Гласу Српске" директор школе Борка Граховац.

- Угаљ који нам је достављен прије 15 дана је потрошен, а и залихе дрва су на измаку. Како би учионице биле топле и спремне за наставу протеклих дана, због ниских температура, били смо приморани да појачамо гријање, тако да смо пет тона угља, колико нам је посљедњи пут достављено, брзо потрошили - објаснила је Граховчева.

Она је додала да су јуче из Министарства просвјете и културе РС добили обећање да ће новац за огрев овој школској установи ускоро бити уплаћен.

- Уколико новац не буде уплаћен добављачу и огрев не буде достављен данас, плашим се да ћемо морати прекинути наставу, јер ђаци на ниским температурама не могу да сједе у хладним учионицама - рекла је Граховчева и додала да су од почетка другог полугодишта од добављача без уплате средстава добили неколико камиона угља.

Родитељи ученика који похађају наставу у ОШ "Свети Ћирило и Методије" кажу да у наредном периоду неће слати дјецу у школу ако не буде обезбијеђен огрев.

- Температуре су ниске и дјеца не могу сједити у учионицама без гријања. Надлежни би морали што прије обезбиједити дрва и угаљ да би се настава могла несметано одвијати - сагласни су родитељи.

Предсједник Савјета МЗ Пискавица Ненад Шибаревић рекао је да ће градске власти ускоро уплатити новац за поправку инсталација за гријање у фискултурној сали.

- Просвјетна инспекција недавно је у сали забранила одржавање часова физичког васпитања због неисправних инсталација за гријање, али је градска власт изашла у сусрет те ће за поправку гријања уплатити 12.000 марака - казао је Шибаревић.

Он је додао да има обећање и од ресорног министарства да ће дио средстава за огрев овој школској установи ускоро бити уплаћен.

Школски аутобус

У ОШ "Петар Кочић" у Колима огрева имају довољно за наредних неколико дана, али им проблем праве слабо очишћени путеви којима саобраћа школски аутобус.

- Има саобраћајница на којима има сметова па грталица мора чистити неколико пута дневно, због чега школски аутобус има проблема док довезе и врати ђаке са наставе - казала је директор школе у Колима Дубравка Босанчић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана