Бесплатни уџбеници за све основце, прошлогодишње Бања Лука донира другим градовима

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Градоначелник Драшко Станивуковић најавио је да ће сви бањалучки основци добити и ове године нове бесплатне уџбенике.

Он је позвао родитеље да прошлогодишње уџбенике донирају за друге локалне заједнице у којима основци немају бесплатне уџбенике и тако покажемо солидарност и будемо примјер.

-Имамо једну молбу да оне старе уџбенике вратите не зарад нас и наших основаца јер ми имамо нове уџбенике, него зарад свих других градова и општина који не добијају бесплатне уџбенике. Да Бања Лука покаже примјер, да покажемо солидарност и да будемо подршка једни другима – поручио је градоначелник.

 Родитељи основаца у Бањалуци неће морати ни ове године да купују уџбенике, јер ће добити кориштене, али очуване књиге од прошле године. Уколико су прошлогодишњи уџбеници оштећени, град ће набавити нове, тако да родитељи неће морати да их купују.

Станивуковић је казао да је план да се враћени очувани уџбеници подијеле мање развијеним општинама у Републици Српској.

-На тај начин помоћи ћемо свој нашој дјеци да заједно учимо, да заједно напредујемо и на крају да будемо искрена подршка једни другима – закључио је градоначеник Станивуковић.

У току је тендер за набавку уџбеника за ученике од 5. до 9. разреда.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана