Besplatni udžbenici za sve osnovce, prošlogodišnje Banja Luka donira drugim gradovima

GS
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Gradonačelnik Draško Stanivuković najavio je da će svi banjalučki osnovci dobiti i ove godine nove besplatne udžbenike.

On je pozvao roditelje da prošlogodišnje udžbenike doniraju za druge lokalne zajednice u kojima osnovci nemaju besplatne udžbenike i tako pokažemo solidarnost i budemo primjer.

-Imamo jednu molbu da one stare udžbenike vratite ne zarad nas i naših osnovaca jer mi imamo nove udžbenike, nego zarad svih drugih gradova i opština koji ne dobijaju besplatne udžbenike. Da Banja Luka pokaže primjer, da pokažemo solidarnost i da budemo podrška jedni drugima – poručio je gradonačelnik.

 Roditelji osnovaca u Banjaluci neće morati ni ove godine da kupuju udžbenike, jer će dobiti korištene, ali očuvane knjige od prošle godine. Ukoliko su prošlogodišnji udžbenici oštećeni, grad će nabaviti nove, tako da roditelji neće morati da ih kupuju.

Stanivuković je kazao da je plan da se vraćeni očuvani udžbenici podijele manje razvijenim opštinama u Republici Srpskoj.

-Na taj način pomoći ćemo svoj našoj djeci da zajedno učimo, da zajedno napredujemo i na kraju da budemo iskrena podrška jedni drugima – zaključio je gradonačenik Stanivuković.

U toku je tender za nabavku udžbenika za učenike od 5. do 9. razreda.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana