Забавни повратак у прошлу будућност

Бранислав Предојевић
Забавни повратак у прошлу будућност

ЊУЈОРК - Славни рок музичар Лени Кравиц издаје нови албум “Блуе Елецтриц Лигхт”, који ће бити објављен 24. маја, два дана прије Кравицовог 60. рођендана.

Тачно тридесет и пет година након прве плоче 60-годишњи музичар, који је у марту добио своју звијезду на Булевару славних у Холивуду, издаће 12. студијски албум. Ново издање је први Кравицов албум од “Raise Vibration” (2018) и снимљен је у студију на Бахамима, а како аутор оцјењује, ријеч је о страственој збирци пјесама, дубоко уроњеној у рок, соул, фанк и блуз звук.

- Албум је забава. То је заиста забаван запис. То је сензуално, сексуално, духовно и људи могу очекивати ​​заиста забаван, добар провод. Прослава, окупљање, осјећај јединства са свима на концерту и радујем се томе - рекао је Кравиц.

Кравиц је свирао већину инструмената уз честог сарадника гитаристу Крејга Роса, а нова плоча је најављена сингловима  “ТК421” (посвета серијалу “Ратови звијезда”)  и “Human”, који се крећу кроз енергичну фузију ватреног рокенрола, расплесаног фанка и космичког попа. Комплетан албум има 12 пјесама и први је двоструки албум у каријери славног музичара уз велики наклон електронским ритмовима и синтисајзерима, што је, по Ленијевим ријечима, посљедица писања биографије током пандемије вируса корона.

- Када говоримо конкретно о овом албуму, то је нека врста повратка у вријеме у средњој школи, прије албума “Let Love Rule”. Ова плоча у великој мјери представља музику коју сам радио у то вријеме. Мислим да се то догодило јер сам написао  књигу “Нека љубав влада” која је изашла на почетку пандемије. Док сам писао књигу претходних година, а затим и током промоције, много сам причао о тим годинама, мојим тинејџерским годинама, у којима сам тражио сопствени звук. У то вријеме осамдесетих са својим бубањ машинама и синтисајзерима и различитим дигиталним ефектима који су излазили у то вријеме и такође се мијешали са правим инструментима, са акустичним инструментима, нека врста повратка у прошлу будућност - рекао је Кравиц.

У склопу своје велике свјетске турнеје која прати промоцију албума познати музичар нама најближи концерт одржаће у Пули 28. јула у чувеном Амфитеатру.

Активизам

Албум је требало да буде објављен 15. марта, али је Лени помјерио излазак због рада на пјесми “Road to Freedom”,  коју је  написао за филм “Растин” режисера Џорџа Волфа.

У питању је биографска прича која се бави животом Бајарда Растина, политичког активисте за грађанска права и организатора Марша на Вашингтон, на којем је Мартин Лутер Кинг одржао славни говор “I Have a Dream”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана