Zabavni povratak u prošlu budućnost

Branislav Predojević
Zabavni povratak u prošlu budućnost

NjUJORK - Slavni rok muzičar Leni Kravic izdaje novi album “Blue Electric Light”, koji će biti objavljen 24. maja, dva dana prije Kravicovog 60. rođendana.

Tačno trideset i pet godina nakon prve ploče 60-godišnji muzičar, koji je u martu dobio svoju zvijezdu na Bulevaru slavnih u Holivudu, izdaće 12. studijski album. Novo izdanje je prvi Kravicov album od “Raise Vibration” (2018) i snimljen je u studiju na Bahamima, a kako autor ocjenjuje, riječ je o strastvenoj zbirci pjesama, duboko uronjenoj u rok, soul, fank i bluz zvuk.

- Album je zabava. To je zaista zabavan zapis. To je senzualno, seksualno, duhovno i ljudi mogu očekivati ​​zaista zabavan, dobar provod. Proslava, okupljanje, osjećaj jedinstva sa svima na koncertu i radujem se tome - rekao je Kravic.

Kravic je svirao većinu instrumenata uz čestog saradnika gitaristu Krejga Rosa, a nova ploča je najavljena singlovima  “TK421” (posveta serijalu “Ratovi zvijezda”)  i “Human”, koji se kreću kroz energičnu fuziju vatrenog rokenrola, rasplesanog fanka i kosmičkog popa. Kompletan album ima 12 pjesama i prvi je dvostruki album u karijeri slavnog muzičara uz veliki naklon elektronskim ritmovima i sintisajzerima, što je, po Lenijevim riječima, posljedica pisanja biografije tokom pandemije virusa korona.

- Kada govorimo konkretno o ovom albumu, to je neka vrsta povratka u vrijeme u srednjoj školi, prije albuma “Let Love Rule”. Ova ploča u velikoj mjeri predstavlja muziku koju sam radio u to vrijeme. Mislim da se to dogodilo jer sam napisao  knjigu “Neka ljubav vlada” koja je izašla na početku pandemije. Dok sam pisao knjigu prethodnih godina, a zatim i tokom promocije, mnogo sam pričao o tim godinama, mojim tinejdžerskim godinama, u kojima sam tražio sopstveni zvuk. U to vrijeme osamdesetih sa svojim bubanj mašinama i sintisajzerima i različitim digitalnim efektima koji su izlazili u to vrijeme i takođe se miješali sa pravim instrumentima, sa akustičnim instrumentima, neka vrsta povratka u prošlu budućnost - rekao je Kravic.

U sklopu svoje velike svjetske turneje koja prati promociju albuma poznati muzičar nama najbliži koncert održaće u Puli 28. jula u čuvenom Amfiteatru.

Aktivizam

Album je trebalo da bude objavljen 15. marta, ali je Leni pomjerio izlazak zbog rada na pjesmi “Road to Freedom”,  koju je  napisao za film “Rastin” režisera Džordža Volfa.

U pitanju je biografska priča koja se bavi životom Bajarda Rastina, političkog aktiviste za građanska prava i organizatora Marša na Vašington, na kojem je Martin Luter King održao slavni govor “I Have a Dream”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana