Умро чувени Дени Ајело

Агенције
Умро чувени Дени Ајело

Чувени глумац Дени Ајело, кога ћемо памтити по филмовима “Кум”, “Леон: Професионалац”, Било једном у Америци”, “Уради праву ствар” преминуо је у 87. години послије краће болести

Како преноси портал ТМЗ, Ајело се изненада разболио и преминуо је недуго након што га је породица посјетила у раним јутарњим сатима. Ову тужну вијест потврдили су чланови породице. Претпоставља се да је умро од посљедица инфекције.

Иза себе је оставио супругу Сенди, с којом је био у браку од 1955. године, и троје дјеце. Прославио се улогама у филмовима “Учини праву ствар” и Кум 2” у којем је глумио Тонија Розата, чији је лик познат по легендарној реченици “Michael Corleone says hello”.

За улогу у филму Учини праву ствар био је номинован за Оскара за најбољу мушку споредну улогу. Такође је запажене улоге одиграо и у филмовима “Fort Apache the Bronx”, с Полом Њуменом, Било једном у Америци, Љубичаста ружа Каира, и “Moonstruck” у коме је глумио са Шер, преноси РТС.

Ајело је глумио и на Бродвеју, а остварио је и пjевачку каријеру. Објавио је неколико музичких албума, међу којима и “Live from Atlantic City” 2008. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана