Umro čuveni Deni Ajelo

Agencije
Umro čuveni Deni Ajelo

Čuveni glumac Deni Ajelo, koga ćemo pamtiti po filmovima “Kum”, “Leon: Profesionalac”, Bilo jednom u Americi”, “Uradi pravu stvar” preminuo je u 87. godini poslije kraće bolesti

Kako prenosi portal TMZ, Ajelo se iznenada razbolio i preminuo je nedugo nakon što ga je porodica posjetila u ranim jutarnjim satima. Ovu tužnu vijest potvrdili su članovi porodice. Pretpostavlja se da je umro od posljedica infekcije.

Iza sebe je ostavio suprugu Sendi, s kojom je bio u braku od 1955. godine, i troje djece. Proslavio se ulogama u filmovima “Učini pravu stvar” i Kum 2” u kojem je glumio Tonija Rozata, čiji je lik poznat po legendarnoj rečenici “Michael Corleone says hello”.

Za ulogu u filmu Učini pravu stvar bio je nominovan za Oskara za najbolju mušku sporednu ulogu. Takođe je zapažene uloge odigrao i u filmovima “Fort Apache the Bronx”, s Polom Njumenom, Bilo jednom u Americi, Ljubičasta ruža Kaira, i “Moonstruck” u kome je glumio sa Šer, prenosi RTS.

Ajelo je glumio i na Brodveju, a ostvario je i pjevačku karijeru. Objavio je nekoliko muzičkih albuma, među kojima i “Live from Atlantic City” 2008. godine.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana