Ученици из Шамца на највећем музичком такмичењу

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ - На највећем дјечијем и омладинском музичком такмичењу „Ритам Европе" Шамац ће представљати у дуету средњошколци Андреа Лазендић и Сергеј Стефановић, те плесачка група коју чине ученице основне школе Тања Ђукић, Тијана Пејић, Сузана Поповић, Маја Горановић, саопштено је на данашњем састанку са родитељима, представницима општинске управе и овог музичког фестивала.

На аудицији за такмичаре узраста од 12 до 21 годину учествовало је више од 50 ученика основних школа са шамачког подручја, те чланова културно-умјетничких друштава и Плесног клуба „Принцес".

Шеф протокола и организације „Ритма Европе" Лазар Веселиновић захвалио је општинској управи што другу годину заредом сарађују и што је и ове године међу најбољима Андреа Лазендић која је на прошлогодишњем такмичењу освојила пето мјесто.

„Ово је данас јачи и већи тим и желимо да одмах почнемо са радом. Почињемо за седам дана са пробама, а припреме ће трајати до септембра када ћемо имати и промотивне активности - фотографисање, снимање тизера, спотова и друго. Долази и цијели тим жРитма Европеж. Ако дозволи епидемиолошка ситуација овогодишњи фестивал ће бити одржан у Лопарама, општини која је на прошлогодишњем такмичењу освојила прво мјесто", рекао је Веселиновић.

Он је додао да ће одабрани такмичари имати прилику да током пет мјесеци раде сваке недјеље и да свој таленат за пјевање и плес усавршавају са тренерима гласа и умјетничким директорима сценског перформанса програма „Ритам Европе".

Веселиновић је подсјетио да ће дјеца имати прилику да се појаве на Радио-телевизији Републике Српске (РТРС) која ће директно преносити овај највећи дјечији програм у Европи.

„Учесници су дјеца из 14 градова и општина Републике Српске у живом телевизијском преносу на РТРС-у који је наш стратешки партнер за наредне четири године у овом дијелу Европе. Дјеца ће пјевати и играти, а побједник ће путовати у земљу коју представља", појаснио је Веселиновић.

Андреа Лазендић и њени пратиоци кажу да су пресрећни што су изабрани, те да ће настојати да долазе редовно на пробе како би на најбољи начин представили своје школе, општину и Републику Српску.

Међународно музичко такмичење „Ритам Европе" одржава се већ 12 година уз подршку амбасадора бројних земаља ЕУ, Аустралије и Израела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана