Učenici iz Šamca na najvećem muzičkom takmičenju

Srna
Foto: Srna

ŠAMAC - Na najvećem dječijem i omladinskom muzičkom takmičenju „Ritam Evrope" Šamac će predstavljati u duetu srednjoškolci Andrea Lazendić i Sergej Stefanović, te plesačka grupa koju čine učenice osnovne škole Tanja Đukić, Tijana Pejić, Suzana Popović, Maja Goranović, saopšteno je na današnjem sastanku sa roditeljima, predstavnicima opštinske uprave i ovog muzičkog festivala.

Na audiciji za takmičare uzrasta od 12 do 21 godinu učestvovalo je više od 50 učenika osnovnih škola sa šamačkog područja, te članova kulturno-umjetničkih društava i Plesnog kluba „Princes".

Šef protokola i organizacije „Ritma Evrope" Lazar Veselinović zahvalio je opštinskoj upravi što drugu godinu zaredom sarađuju i što je i ove godine među najboljima Andrea Lazendić koja je na prošlogodišnjem takmičenju osvojila peto mjesto.

„Ovo je danas jači i veći tim i želimo da odmah počnemo sa radom. Počinjemo za sedam dana sa probama, a pripreme će trajati do septembra kada ćemo imati i promotivne aktivnosti - fotografisanje, snimanje tizera, spotova i drugo. Dolazi i cijeli tim žRitma Evropež. Ako dozvoli epidemiološka situacija ovogodišnji festival će biti održan u Loparama, opštini koja je na prošlogodišnjem takmičenju osvojila prvo mjesto", rekao je Veselinović.

On je dodao da će odabrani takmičari imati priliku da tokom pet mjeseci rade svake nedjelje i da svoj talenat za pjevanje i ples usavršavaju sa trenerima glasa i umjetničkim direktorima scenskog performansa programa „Ritam Evrope".

Veselinović je podsjetio da će djeca imati priliku da se pojave na Radio-televiziji Republike Srpske (RTRS) koja će direktno prenositi ovaj najveći dječiji program u Evropi.

„Učesnici su djeca iz 14 gradova i opština Republike Srpske u živom televizijskom prenosu na RTRS-u koji je naš strateški partner za naredne četiri godine u ovom dijelu Evrope. Djeca će pjevati i igrati, a pobjednik će putovati u zemlju koju predstavlja", pojasnio je Veselinović.

Andrea Lazendić i njeni pratioci kažu da su presrećni što su izabrani, te da će nastojati da dolaze redovno na probe kako bi na najbolji način predstavili svoje škole, opštinu i Republiku Srpsku.

Međunarodno muzičko takmičenje „Ritam Evrope" održava se već 12 godina uz podršku ambasadora brojnih zemalja EU, Australije i Izraela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana