Танго 21. вијека под звијездама

Данко Кузмановић
Танго 21. вијека под звијездама

Бањалука - Камерни ансамбл “Либертанго”, за чији наступ се увијек тражи столица више, искористиће септембарско лијепо вријеме и публици поклонити занимљив концерт под звијездама вечерас од 20 часова у Арт дворишту Банског двора Културног центра.

На репертоару ће се наћи композиције савремених аутора танго музике, али и неизоставна дјела Астора Пјацоле.  

- Одсвираћемо најљепше композиције из опуса Астора Пјацоле, као и нове композиције младих аутора танго нуово 21. вијека, међу којима су Александар Николић, М.Д. Пујол, Г. Ваљехо, Ји Сеунг Ха и други - казала је Сања Чолић-Зелић.

Она је додала да их простор Арт дворишта увијек додатно инспирише, те да се веома радују поновном наступу на овој сцени Банског двора.

- Угодна љетна атмосфера и камерни амбијент под звијездама подсјећа на Медитеран и море - а то је увијек опуштајућа мисао - рекла је Сања Чолић-Зелић.

Камерни ансамбл “Либертанго” настао је у септембру 2003. године у Бањалуци. Чланови овог састава су Дарко Ружичић (хармоника), Борис Дукић (кларинет), Љиљана Милић (гитара), Дејан Ђорђевић (контрабас) и Сања Чолић-Зелић (клавир).

Сви чланови су професори у Музичкој школи “Владо Милошевић” у Бањалуци.

“Либертанго” је састав који изводи умјетничку музику аргентинског композитора Астора Пјацоле, што их чини јединственим на простору Републике Српске и БиХ. Ансамбл је настао као потреба шест професора музике да кроз свој умјетнички и стваралачки рад приближе танго музику домаћој публици.

До сада су одржали низ концерата, од којих треба издвојити неколико наступа одржаних у Банском двору Културном центру у Бањалуци, од којих је један снимљен и увршћен у еврорадијску размјену са петнаест земаља, те концерт у Сарајеву у склопу Међународног фестивала “Сарајевска зима”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана