Tango 21. vijeka pod zvijezdama

Danko Kuzmanović
Tango 21. vijeka pod zvijezdama

Banjaluka - Kamerni ansambl “Libertango”, za čiji nastup se uvijek traži stolica više, iskoristiće septembarsko lijepo vrijeme i publici pokloniti zanimljiv koncert pod zvijezdama večeras od 20 časova u Art dvorištu Banskog dvora Kulturnog centra.

Na repertoaru će se naći kompozicije savremenih autora tango muzike, ali i neizostavna djela Astora Pjacole.  

- Odsviraćemo najljepše kompozicije iz opusa Astora Pjacole, kao i nove kompozicije mladih autora tango nuovo 21. vijeka, među kojima su Aleksandar Nikolić, M.D. Pujol, G. Valjeho, Ji Seung Ha i drugi - kazala je Sanja Čolić-Zelić.

Ona je dodala da ih prostor Art dvorišta uvijek dodatno inspiriše, te da se veoma raduju ponovnom nastupu na ovoj sceni Banskog dvora.

- Ugodna ljetna atmosfera i kamerni ambijent pod zvijezdama podsjeća na Mediteran i more - a to je uvijek opuštajuća misao - rekla je Sanja Čolić-Zelić.

Kamerni ansambl “Libertango” nastao je u septembru 2003. godine u Banjaluci. Članovi ovog sastava su Darko Ružičić (harmonika), Boris Dukić (klarinet), Ljiljana Milić (gitara), Dejan Đorđević (kontrabas) i Sanja Čolić-Zelić (klavir).

Svi članovi su profesori u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” u Banjaluci.

“Libertango” je sastav koji izvodi umjetničku muziku argentinskog kompozitora Astora Pjacole, što ih čini jedinstvenim na prostoru Republike Srpske i BiH. Ansambl je nastao kao potreba šest profesora muzike da kroz svoj umjetnički i stvaralački rad približe tango muziku domaćoj publici.

Do sada su održali niz koncerata, od kojih treba izdvojiti nekoliko nastupa održanih u Banskom dvoru Kulturnom centru u Banjaluci, od kojih je jedan snimljen i uvršćen u evroradijsku razmjenu sa petnaest zemalja, te koncert u Sarajevu u sklopu Međunarodnog festivala “Sarajevska zima”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana