Сјећање на Тасовца: КарГо у ритму филхармоније

гс
Foto: Илустрација

У част изненада преминулог директора Београдске филхармоније Ивана Тасовца, КарГо покреће акцију сјећања на Тасовца.

У одабраним КарГо аутомобилима ће се у четвртак поново чути препознатљиви тонови Моцарта, Баха, Бетовена и других великана.

Председник Удружења КарГо, Александар Вучић, рекао је да је циљ акције да се ода почаст великану српске културе али и дугогодишњем пријатељу КарГо породице.

„Верујем да смо сви погођени вешћу да нас је прерано напустио истакнути члан заједнице. Као председник Удружења КарГо, имао сам привилегију да га упознам и да сарађујем са њим. Наша идеја о враћању класичне музике на улице наш је мали допринос очувању културе сећања на врсног уметника и једног од највећих пријатеља наше куће“, истакао је Вучић.

КарГо је заједно са Тасовцем, Филахармонијом и различитим компанијама успијешно спровео кампању „Музика свуда“. Заједничка акција ширења класичне музике ван концертних дворана усљед пандемије корона вируса, успијешно је реализована са више од 250.000 људи.

“Био је велики пријатељ наше куће и посебно се радовао следећој заједничкој акцији током које бисмо стигли до пола милона људи. Тасо, ми те нећемо изневерити”, закључио је Вучић.

Бивши министар културе и дугогодишњи директор Београдске филхармоније, изненада је преминуо у својој 55. години.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана